dijous, 22 de març del 2012

Abelles a la gran ciutat

L'altre dia, veient un dels moltíssims programes de cuina que emeten constantment a la tele britànica, vaig descobrir un fet ben curiós. En ple centre de Paris, concretament al sostre del Grand Palais, hi ha ruscs d'abelles que produeixen mel que es ven al mateix palau.



L'encarregat de les abelles, Nicolas Géant, explica que a Paris hi ha més de 400 parcs amb una gran diversitat botànica i que, per tant, les abelles tenen flors per triar i remenar, per això la mel que fan és suau i multiaromàtica. També explicava que, malgrat que pugui semblar el contrari, l'entorn urbè parisenc és més "agradable" per a les abelles que un entorn rural perquè a París els pesticides estàn prohibits, i les abelles suporten millor la contaminació causada pels cotxes que l'enverinament que els causen els pesticides.

Aquí hi ha un vídeo (en francès) de la instal·lació dels ruscs, el 2009.

Desconec si a Barcelona o altres ciutats d'aquí hi ha experiències similars. Sé que, en època de Joan Clos, l'Ajuntament de Barcelona va plantar vinyes a Collserola, a Can Calopa, que fan un vi negre que es serveix només en recepcions oficials de la ciutat. El vaig poder tastar al dinar dels Ondas 2011 i em va semblar prou bo --com sempre, si un vi té una història ja té molt de guanyat. Em sembla que hi ha traves burocràtiques que impedeixen vendre'l al públic; i traves polítiques per al projecte en si).

Ampolles de vi produït per l'Ajuntament de Barcelona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada